Cum să calmeze un copil care plânge în somn

Cum să calmeze un copil care plânge în somn

Când un copil începe să plângă în somn, îngrijitorii pot să -și facă griji că ceva nu este în regulă. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, pentru bebeluși, plângerea în timp ce adormiți este mai degrabă o fază decât un semn al unei probleme grave.

Pentru mulți îngrijitori, problemele legate de somn sunt printre cele mai mari provocări în timpul anilor de copil și copil mic . Problemele de somn sunt frecvente, afectând cel puțin 30 la sută dintre copii.

În acest articol, analizăm motivele pentru care un copil ar putea plânge în somn, cum să le calmeze și ciclurile normale de somn pe care oamenii se poate aștepta la vârste diferite.

De ce plâng bebelușii în somn?

nou -născuții și bebelușii mici pot mormăi, plânge sau urla în somn.

Corpurile pentru copii foarte mici nu au stăpânit încă provocările unui ciclu de somn obișnuit, așa că este obișnuit să se trezească frecvent sau să scoată sunete ciudate în somn.

Pentru bebelușii foarte mici, plânsul este principala lor formă de comunicare. Are sens, atunci, bebelușii plâng des și ar putea să plângă și în somn.

atâta timp cât un copil nu are suplimentar cu privire la simptome, cum ar fi alte semne de boală sau durere, acest lucru este normal pentru dezvoltare , și nu un semn că ceva nu este în regulă.

Pe măsură ce bebelușii dezvoltă mai multe modalități de a se exprima, plânsul în timp ce adormi poate fi un semn că au un coșmar sau o teroare de noapte. Copiii și bebelușii mai în vârstă care plâng în timp ce adormu, mai ales în timp ce se mișcă în pat sau scot alte sunete, pot avea teroare de noapte.

Coșmaruri apar în timpul somnului ușor sau a unui somn aleatoriu pentru ochi. Pe de altă parte, terorile de noapte apar atunci când un copil devine foarte agitat în timpul fazelor mai profunde ale somnului. Copiii sunt mai susceptibili să plângă de la terorile de noapte devreme noaptea la 18 luni. Terorile de noapte poate avea mai multe șanse să apară dacă un copil este bolnav sau lipsiți de somn.

cum să calmeze copilul

Când un copil strigă scurt în somn, se stabilesc adesea pe cont propriu. Ridicarea lor poate să le trezească, să le perturbe somnul.

Dacă plânsul continuă, încercați să vorbiți ușor cu copilul sau să -și frecați spatele sau stomacul. Acest lucru poate ajuta să -i schimbe într -o etapă diferită de somn și să îi ajute să înceteze să plângă.

bebelușii alăptați care alăptează în somn pot găsi confort de la asistență medicală. Îngrijitorii ar trebui să decidă dacă copilul este probabil să se trezească de la asistență medicală și să evalueze dacă sunt dispuși să riscă să trezească copilul.

poate fi de asemenea util să observăm pur și simplu modelul de somn al copilului. Unii bebeluși scot un strigăt moale în timp ce se încadrează adânc în somn sau imediat înainte de a se trezi. Identificarea modelului tipic de somn al bebelușului poate ajuta îngrijitorii să evalueze cauza plângerii.

Unii bebeluși ar putea plânge în somn atunci când sunt bolnavi sau dinți, dar durerea care provoacă plânsul va trezi de obicei copilul. Îngrijitorii pot vorbi cu un medic pediatru despre cum să ușureze durerea copilului.

Deși încă nu știm când începe coșmarurile, un îngrijitor care crede că aud copilul lor având un coșmar îi poate calma vorbind calm pentru a ei sau frecându -și spatele. Bebelușii care sunt încă alăptați pot găsi, de asemenea, confort din partea alăptării.

Dacă un copil se trezește după ce a avut un coșmar, mângâie -i și urmează un ritual de somn liniștitor pentru a -i readuce la somn. Bebelușii mai în vârstă și copiii mici ar putea avea nevoie de asigurare că coșmarul nu a fost real.

Când să apeleze la un medic

îngrijitorii ar trebui să vorbească cu un medic despre plângerea nocturnă și alte probleme de somn când:

  • Un copil strigă de durere
  • Obiceiurile de somn ale unui copil se schimbă brusc
  • Problemele de somn ale unui copil durează câteva nopți și interferează cu capacitatea copilului sau îngrijitor să funcționeze
  • dificultăți de hrănire, cum ar fi un zăvor rău, care nu obține suficient lapte matern sau preocupări cu o sensibilitate la formulă, interferează cu somnul

Ce sunt normale Modele de somn după vârstă?

Nu există un singur model normal de somn la bebeluși și copii mici. Modelele de somn se schimbă rapid în primii 3 ani de viață, cu multe variații între copiii individuali. Cantitatea de plâns de somn se va schimba, de asemenea, în timp.

Bebelușii au cicluri de somn mai scurte decât adulții și petrec mai mult timp în somn ușor, ceea ce înseamnă că există mai multe șanse ca ei să plângă, să mormăie sau să facă alte zgomote În somn.

normele culturale și familiale pot afecta și așteptările somnului. Cu sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, îngrijitorii pot alege strategii de somn care funcționează pentru ei, cultura lor și nevoile și personalitatea copilului lor.

Această secțiune discută modelele medii de somn pentru bebelușii de diferite vârste. Cu toate acestea, există o mulțime de variații și, dacă un copil are un model de somn diferit de cele date mai jos, nu există adesea niciun motiv de îngrijorare.

nou -născuți (0–1 luni)

Somnul este imprevizibil în prima lună, adesea punctat de scurte perioade de trezire urmate de NAPS și întinderi mai lungi de somn. Unii bebeluși par să fi confuzați noapte și zi. Plânsul somnului este frecvent.

Bebelușii de obicei se trezesc la fiecare 2-3 ore și, uneori, chiar mai des, să mănânce.

expunând un copil la lumina naturală a zilei și stabilirea unei rutine poate ajuta la reglarea modelele lor de somn. Cu toate acestea, pentru majoritatea bebelușilor de această vârstă, este puțin probabil un program regulat de somn sau perioade lungi de somn. Lunile încă se adaptează la viața în afara pântecelui. Unii încep să dezvolte un program obișnuit de somn, deși dormitul pe parcursul nopții este puțin probabil.

La această vârstă, bebelușii strigă adesea în somn sau se trezesc plângând dacă le este foame. Ședințele de somn durează de obicei 3,5 ore sau mai mici.

sugari (3–7 luni)

Între 3 și 7 luni, unii bebeluși încep să doarmă mai mult timp sau să doarmă noaptea. Există încă o variație considerabilă între bebeluși.

Unii bebeluși experimentează, de asemenea, o regresie a somnului în jur de 4 luni care își schimbă modelul de somn.

Mai târziu în această perioadă, mulți bebeluși dezvoltă un program de somn de Două naps zilnice adamour farmacii pret și o perioadă mai lungă de somn noaptea. Stabilirea unei rutine zilnice și o rutină de somn pe timp de noapte poate ajuta.

sugarii (7-12 luni)

Majoritatea bebelușilor vor dormi noaptea până când au 9 luni. La aproximativ un an, unii bebeluși coboară la doar un pui de somn pe zi. Alții pot avea nevoie de două aspecte pe zi până în al doilea an de viață.

Copiii (12 luni și mai mari)

Copiii au nevoie de 12-14 ore de somn pe zi, împărțiți între lor somn și somn în timpul nopții. Majoritatea coboară la un singur somn zilnic până la vârsta de 18 luni.

Copiii pot experimenta schimbări ocazionale în obiceiurile lor de somn atunci când ceva le perturbă rutina, sunt bolnavi sau trec printr -o schimbare majoră de dezvoltare. Acest lucru poate include mai multe plângeri decât de obicei.

Un copil care doarme de rutină toată noaptea, de exemplu, se poate trezi la 3 a.m. gata să joace câteva nopți.

Outlook

Somnul poate fi dificil, mai ales în primele luni și ani. Fiecare copil este unic și are propriul set de nevoi și tendințe.

îngrijitorii pot găsi modalități de a lucra cu temperamentul unui copil pentru a maximiza somnul, a calma plânsul și a se asigura că copilul se simte în siguranță și confortabil noaptea.

În cele mai multe cazuri, a striga în somn nu este periculos sau un semn al unei probleme grave. Mai devreme sau mai târziu, aproape toți bebelușii o fac și, în cele din urmă, toți bebelușii dorm.

  • Pediatrie / Sănătatea copiilor
  • Tulburări de somn / somn / insomnie
  • 06 luni