Ceai cu Catina, Fares, 20 plicuri

4,99 lei

În stoc

Ceaiul cu Catina proprietati miraculoase atat in scop medical cat si alimentar. Este o incantare pntru trup si suflet: ceai de catina preparat din darnicia naturii, de fiecare data cand ai pofta de ceva bun si sanatos.

Descriere

Ceaiul cu Catina proprietati miraculoase atat in scop medical cat si alimentar. Este o incantare pntru trup si suflet: ceai de catina preparat din darnicia naturii, de fiecare data cand ai pofta de ceva bun si sanatos.

Proprietati:

  • O incantare pntru trup si suflet: ceai de catina preparat din darnicia naturii, de fiecare data cand ai pofta de ceva bun si sanatos.
  • Catina alba este o planta cu fructe, frunze si lemn cu continut bogat si variat de vitamine si substante cu rol biologic activ. Aceasta nu necesita tratamente chimice de combatere a bolilor si daunatorilor, fiind o alternativa pentru multe culturi nerentabile, sau singurul mod de valorificare a unor terenuri improprii altor specii.
  • Catina este un arbust de o importanta deosebita, intalnit atat in flora spontana cat si in culturi controlate.
  • Catina este cunoscuta sub denumirea de catina alba, catina alba de rau, catina de rau, catina ghimpoasa, catina albastra, etc.

Beneficii:

  • Daca sunt culese dupa aceasta perioada, fructele au un continut mai mare in vitamina C si mai multe substante grase. Momentul in care fructele ating maturarea deplina, este sfarsit de septembrie, inceput de octombrie, cand fructele incep sa scada in continut biochimic si vitamina C.
  • Frunzele, scoarta, semintele, dar mai ales fructele de catina au rezultate miraculoase atat in scop medical, cat si alimentar. Foarte apreciat este uleiul de catina, fiind utilizat cu un succes deosebit chiar si in cazuri grave de arsuri termice si chimice, sau afectiuni ale pielii determinate de expunerea la iradieri.
  • Uleiul de catina este folosit si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, diareei, urticariei si starilor alergice, maladiilor neuroendocrine, reumatismului, afectiunilor circulatorii si hepatice, alcoolismului, anemiei, asteniei si chiar stresului. Utilizarile catinei in geriatrie au dat rezultate spectaculoase, iar cercetarile recente o recomanda si in oncologie. Cercetari efectuate in Marea Britanie au descoperit capacitatea catinei de a inhiba dezvoltarea unor tumori.

Importanta alimentara:

  • Din punct de vedere alimentar importanta catinei este redata prin continul ridicat de minerale, vitamine , uleiuri, acizi grasi nesaturi, prezenti in fructe si frunze.

Importanta terapeutica:

  • Fructele de catina au un continut ridicat de vitamina E, C si carotenoizi cu actiune puternic oxidativa, care incetinesc imbatranirea. Uleiul de catina amelioreaza medicamentatia clasica, vindeca ranile si leziunile pielii, arsurile si grabeste procesul de vindecare. Uleiul de catina ajuta la tratarea dermatitei, ulcerului, diminueaza scleroza arteriala.

Mod de administrare:

  • Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute.

Compoziție:

  • Flori de hibiscus, aronia, macese, fructe de catina 10%, coriandru, zmeura, mere, arome, miere de albine liofilizata.

Mod de prezentare: 20 plicuri, 40 g

Informații suplimentare

Brand