Ceai Macese, (F183), Fares, 50 g
Descriere
Ceaiul de Macese contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitar;
Proprietati:
- Fructele de maces au devenit oficiale in Farmacopeea Britanica in 1885. In cel de-al doilea razboi mondial Anglia a ajuns in imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a incurajat culegerea si folosirea maceselor ca sursa de vitamina C.
- Se considera ca ceaiul de macese inlesneste digestia, potoleste setea si produce diureza; iar actiunea diuretica are marele avantaj ca, chiar la o lunga intrebuintare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe basica, ceea ce-l face foarte indicat in bolile cailor urinare si de rinichi.
- Macesele contin foarte putin ulei volatil, caroten, pectine, dextroza, acid citric si acid malic si taninuri; „semintele” contin urme de vanilina. Nu in ultimul rand, macesele sunt bogate in vitamina C. Unele experimente au aratat ca extrasele din pulpa au efect bactericid asupra E. Coli.
- Cercetarile au demonstrat ca multi compusi din extractele de macese au proprietati antioxidante si antiinflamatoare.
- Medicina stiintifica romaneasca de la inceputul secolului XX aprecia in deosebi la macese bogatia in vitamina C. Ceaiului de fructe de maces i se mai atribuia un efect purgativ si de combatere a starilor catarale usoare ale intestinului; extractul fluid de macese era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi si ale vezicii biliare.
Beneficii:
- Sustine rezistenta impotriva microorganismelor cu risc pentru sanatate;
- Contribuie la apararea organismului si sustine sanatatea aparatului respirator;
- Sustine digestia, contribuie la functionarea normala a tractului intestinal;
- Sustine functionarea rinichilor si a vezicii urinare;
- Prezinta efect tonic, util in caz de oboseala fizica si mentala, ajuta la intarirea organismului.
Ingrediente:
- Macese.
- Fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
Mod de administrare:
- Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
- A nu se administra continuu o perioada mai lunga de 3 luni. Daca aveti in continuare nevoie de acest ceai, puteti relua administrarea dupa o pauza de o luna.
Preparare:
- Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara.
Atentionari:
- La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
- Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
- A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient.
Prezentare: cutie 50 g.
Informații suplimentare
Brand |
---|