Ceai Macese, (F183), Fares, 50 g

Descriere

Ceaiul de Macese contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitar;

Proprietati:

  • Fructele de maces au devenit oficiale in Farmacopeea Britanica in 1885. In cel de-al doilea razboi mondial Anglia a ajuns in imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a incurajat culegerea si folosirea maceselor ca sursa de vitamina C.
  • Se considera ca ceaiul de macese inlesneste digestia, potoleste setea si produce diureza; iar actiunea diuretica are marele avantaj ca, chiar la o lunga intrebuintare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe basica, ceea ce-l face foarte indicat in bolile cailor urinare si de rinichi.
  • Macesele contin foarte putin ulei volatil, caroten, pectine, dextroza, acid citric si acid malic si taninuri; „semintele” contin urme de vanilina. Nu in ultimul rand, macesele sunt bogate in vitamina C. Unele experimente au aratat ca extrasele din pulpa au efect bactericid asupra E. Coli.
  • Cercetarile au demonstrat ca multi compusi din extractele de macese au proprietati antioxidante si antiinflamatoare.
  • Medicina stiintifica romaneasca de la inceputul secolului XX aprecia in deosebi la macese bogatia in vitamina C. Ceaiului de fructe de maces i se mai atribuia un efect purgativ si de combatere a starilor catarale usoare ale intestinului; extractul fluid de macese era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi si ale vezicii biliare.

Beneficii:

  • Sustine rezistenta impotriva microorganismelor cu risc pentru sanatate;
  • Contribuie la apararea organismului si sustine sanatatea aparatului respirator;
  • Sustine digestia, contribuie la functionarea normala a tractului intestinal;
  • Sustine functionarea rinichilor si a vezicii urinare;
  • Prezinta efect tonic, util in caz de oboseala fizica si mentala, ajuta la intarirea organismului.

Ingrediente:

  • Macese.
  • Fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.

Mod de administrare:

  • Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
  • A nu se administra continuu o perioada mai lunga de 3 luni. Daca aveti in continuare nevoie de acest ceai, puteti relua administrarea dupa o pauza de o luna.

Preparare:

  • Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara.

Atentionari:

  • La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
  • Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
  • A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient.

Prezentare: cutie 50 g.

Informații suplimentare

Brand