Fulgi mari Ovaz pentru un mic dejun sanatos SanoVita, 500 g

7,49 lei

  • Se remarca prin proteinele şi grasimile de buna calitate. Persoanele care mananca zilnic fulgi de ovaz la micul dejun au mult mai multa energie.
  • Ovazul este cereală cu mai bogat conținut în proteine (12.6-14.9%) și acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic. Conținutul de fibre solubile este important pentru că ajută la normalizarea greutățîi corporale prin capacitatea de a crea senzația de sățietate și de diminuare a apetitului. Din aceste motive ovazul nu doar că este permis, ci chiar recomandat să fie inclus în alimentația copiilor și convalescentilor.

Descriere

  • Se remarca prin proteinele şi grasimile de buna calitate. Persoanele care mananca zilnic fulgi de ovaz la micul dejun au mult mai multa energie.

Beneficii:

  • Fulgii de ovaz sunt o sursa de vitamina B1, bogati in fier, magneziu si zinc.
  • Ovazul (numit științific Avenă sativa) este o plantă erbacee cerealiera cu tulpina de tip pai și inflorescența în forma de spic, din care se consuma semințele. El este cultivat în țari cu clima temperata, cum este și România. Deși în ultima perioada nu mai este atât de raspîndit ca pe vremea când exportam masiv în strainatate, importante suprafețe sunt încă cultivate în Transilvania, vestul țării și nordul Moldovei. Condițîi bune de vegetație pentru ovăz se găsesc și în zona mai umedă din sudul și nord-estul țării.
  • Ovazul poate fi introdus în alimentația ta atât sub formă de fulgi, cât și de făînă. De asemenea, din ovăz se obține un foarte gustos lapte vegetal. Dintre toate formele care există pe piață, fulgii de ovăz sunt, de departe, formă cea mai cunoscută și mai ușor de inclus în alimentația ta zilnică, întrucât au cea mai largă arie de acoperire în materie de rețete și sunt cel mai simplu de integrat în preparate.
  • Ovazul este cereală cu mai bogat conținut în proteine (12.6-14.9%) și acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic. Conținutul de fibre solubile este important pentru că ajută la normalizarea greutățîi corporale prin capacitatea de a crea senzația de sățietate și de diminuare a apetitului. Din aceste motive ovazul nu doar că este permis, ci chiar recomandat să fie inclus în alimentația copiilor și convalescentilor.

Proprietati:

  • Fierul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, reduce oboseala si extenuarea;
  • Zincul contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor, acizilor grasi, vitaminei A si la sinteza normala a proteinelor;
  • Magneziul contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice;
  • Tiamina ( Vit B1) contribuie la functionarea normala a inimii, la mentinerea sanatatii psihice si la functionarea normala a sistemului nervos.

Mod de utilizare:

  • Se pot consuma în diverse rețete sau cu lapte, iaurt, suc de fructe. Se mai pot adauga la produse de brutarie sau la retete favorite de deserturi: fursecuri, biscuiti, budinci, crumble cu mere sau fructe de sezon, etc.
  • Folositi fulgii de cereale hidratati in apa fierbinte. Pentru un plsu de savoare se popate inlocui apa cu bautura vegetala (orez, soia, migdale) sau sucuri naturale in combinatie cu fructe, seminte, cuci, scortisoara.
  • Mod de depozitare: a se pastra la loc uscat si racoros.

Prezentare:

  • 500 g

 

Informații suplimentare

Brand