Glicemostabil, Herbagetica, 60 capsule

24,00 lei

Glicemostabil are in componenta sa trei extracte, toate avand efecte de scadere si de stabilizare a glicemiei pe diverse cai.

Descriere

GLICEMOSTABIL

 

Glicemostabil are in componenta sa trei extracte, toate avand efecte de scadere si de stabilizare a glicemiei pe diverse cai. De altfel, este cunoscut in fitoterapie faptul ca in cazul diabetului, se obtin efecte superioare prin administrarea unui complex de plante medicinale decat prin administrarea uneia singure.

 

Contribuie la:

  • reglarea si mentinerea valorilor normale ale glicemiei;
  • stimuleaza productia de insulina in organism;
  • reduce rezistenta organismului la insulina;
  • stimularea activitatii pancreasului;
  • stimuleaza refacerea celulelor Beta ale pancreasului;
  • stimularea diurezei;
  • reducerea colesterolului si trigliceridelor;
  • scaderea radicalilor liberi;
  • protectia vasculara;
  • normalizarea apetitului, reduce “pofta de dulce”.

 

Extractul pulbere, cea mai puternica forma de administrare a unei plante medicinale, este o pulbere fina, obtinuta din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin atomizare. Aceasta pulbere este un produs complet natural, care nu mai contine deloc apa, alcool sau celuloza si este asimilata aproape instantaneu de organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat in principii active si mai puternic decat simpla pulbere de planta, din punctul de vedere al proprietatilor farmacodinamice.

Extractul de Castravete amar este cunoscut drept unul dintre cele mai bune produse naturale pentru scaderea glicemiei si, mai mult, pentru stabilizarea valorilor acesteia – lucru de maxima importanta in cazul suferinzilor de diabet, dar si pentru cei care sufera de alte sindroame metabolice. Studiile de medicina experimentala si cele clinice arata uluitoarele proprietati ale extractului din aceasta planta, considerata insulina vegetala. Castravetele amar echilibreaza nivelul crescut al zaharului in sange, continand 16 aminoacizi identici cu cei ai insulinei administrata diabeticilor. S-a demonstrat ca are capacitatea de a spori absorbtia glucozei, de a stimula productia de insulina si de a potenta efectul insulinei. S-a observat in cazul diabetului indus experimental ca reduce si normalizeaza rapid nivelul zaharului in sange.

De asemenea, cercetarile au dovedit ca extractul de castravete amar are proprietatea de a ameliora unele complicatii care apar la pacientii cu diabet. Intr-un studiu clinic, care a inclus pacienti cu diabet zaharat, efectele hipoglicemice ale plantei au fost insotite de raspunsuri adaptogene semnificative, indicate de o intarziere in aparitia cataractei si a altor complicatii secundare ale diabetului zaharat.

Extractul de Ginseng siberian vine sa completeze actiunea Castravetelui amar, avand efecte hipoglicemiante directe, dar ajutand in acelasi timp si organismul sa se adapteze la stres, care are un rol major in aparitia si evolutia nefasta a diabetului.

 

Adjuvant in:

  • diabet;
  • sindrom metabolic;
  • colesterol si trigliceride marite;
  • glicemie oscilanta;
  • scaderea glicemiei.

 

Extractul de Cicoare – studiile de medicina experimentala au aratat ca administrarea de extract de cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%. De asemenea, cicoarea reduce producerea de glucoza la nivel hepatic si stimuleaza secretia de insulina din celulele pancreatice. Trebuie notat ca extractul de cicoare reduce trigliceridele cu 19% si colesterolul total cu 16%, ceea ce este de un real ajutor diabeticilor, prevenind complicatiile cardiovasculare ale bolii, care sunt cele mai periculoase.

Actiunea acestor extracte este potentata de pulberea de Anghinare, Afin, Dud si Troscot. Anghinarea are in compozitia sa inulina, care reduce nivelul zaharului, si alte substante care scad nivelul colesterolului negativ (in general diabeticii au si nivelul colesterolului LDL mai ridicat). Frunzele de afin contin mirtilina, care actioneaza asemenea insulinei, insa este de 50 de ori mai putin toxica decat aceasta. Dudul are efect antidiabetic, impiedicand absorbtia glucozei la nivel intestinal.