Cum ne prelungim frumusetea si tineretea

frumusetea si tineretea

Frumusetea reprezinta o virtute esentiala a spiritului feminin

Frumusetea reprezinta o virtute esentiala a spiritului feminin si se manifesta in toate aspectele: fizic, psihic, moral, intelectual. Ea are capacitatea de a stimula fortele latente din noi, pe care uneori nici nu le cunoastem bine. Participarea femeilor la viata publica si profesionala a pus capat prohibitiei cunoasterii si a condus la rezultate stralucite pe care le putem vedea in prezent. Nu este adevarat ca printre femei exista rar genii. Datorita geniului si perseverentei savantei Marie Curie, intreaga umanitate beneficiaza de cercetarile si descoperirile sale in domeniul medicinei. De asemenea, o femeie a descoperit si a introdus factorul preventiv de combatere a bolilor, contribuind astfel la prelungirea vietii prin asigurarea curateniei, asepsiei si confortului in ingrijirea medicala, evitand infectiile.

In societatea noastra, femeia este asociata cu atractia, prin frumusete. In prezent, ea isi doreste insa sa-si aleaga partenerul, nu doar din instinctul de reproducere, ci si din dorinta sincera de dragoste si afectiune. Prin alegerea sa, femeia isi exprima respectul pentru sine, individualitatea si dreptul de a lua decizii fara influentele sau presiunile familiei sub care era subordonata. A iubi nu este o chestiune tehnica, ci un angajament personal, conform cuvintelor lui dr. Tournier.

Trebuie sa ne straduim sa avem o viata mai buna, mai usoara, mai vesela si mai colorata, iar noi femeile ar trebui sa fim mai frumoase, atragatoare si feminine pentru a ne simti multumite si increzatoare in noi insine, astfel incat sa putem munci si crea cu entuziasm si liniste.

Desi suntem ocupate si obosite de munca, nu ar trebui sa ignoram niciodata aspectul nostru fizic si frumusetea interioara pe care ar trebui sa o reflectam cu lumina interioara a spiritului nostru.

Copiii isi admira mamele si le considera de nepretuit, iar sotii se simt mandri cand frumusetea si eleganta partenerelor lor sunt apreciate de lumea din jur, deoarece si ei impartasesc aceleasi opinii.

Ne bucuram cand suntem serviti de o lucratoare din comert care este ingrijita, curata, zambitoare si frumoasa, dar mai ales amabila. Munca noastra pare mai usoara intr-un mediu unde frumusetea straluceste.

Pentru a ne pastra tineretea si frumusetea, trebuie sa depunem eforturi pentru a ne imbunatati atat fizic, cat si mental. Fiecare femeie doreste sa arate si sa se simta bine in pielea ei, iar acest lucru poate fi realizat prin adoptarea unor obiceiuri sanatoase si mentinand un echilibru intre corp si minte. Cum putem sa atingem acest obiectiv?

Elementele de baza pentru mentinerea tineretii si frumusetii sunt: odihna, miscarea, somnul, alimentatia si dezintoxicatia.

Odihna

Este benefic pentru minte si trup sa ne luam zilnic cateva pauze scurte pentru relaxare, oricat de mici, stand complet linistite, in intuneric, lasand grijile deoparte. O melodie preferata in surdina, ne va ajuta sa ne deconectam de ceea ce este in jurul nostru si sa ne conectam la noi insine. Dupa aceasta relaxare, se recomanda, un exercitiu de respiratie (inspirand si expirand pe nari) si cateva miscari usoare de gimanstica.

Pentru a ne pregati de un somn odihnitor, seara se recomanda o baie calda si un ceai din plante.

Miscarea

In cursul saptamanii, daca avem posibilitatea sa facem cat de putin sport (mers pe bicicleta, tenis, inot, etc.) este foarte bine. Chiar si mersul pe jos la/de la serviciu este foarte benefic, bineinteles daca distanta ne permite.

Inainte de culcare, dupa masa de seara este ideal sa se faca putina miscare in aer curat, daca imprejurarea ne permite.

Mai exista si varianta unui abonament la o sala de sport. Acest lucru ne e de folos atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru disciplina si consecventa.

Somnul

Este elementul cel mai important din viata noastra. Acesta trebuie sa aduca relaxare, dezintoxicarea trupului si a mintii, echilibrandu-ne si armonizandu-ne cu natura. Fara somn nu ne putem reface fortele pierdute, ce se ivesc in urma eforturilor continue. Acesta cere liniste, ore fixe si intuneric.

Un somn odihnitor si reparator pentru trup si minte il avem inainte de ora 23. Inainte de culcare, nu este indicat sa consumam hrana multa si consistenta si este bine sa mergem pe jos cel putin 20 de minute inainte de culcare sau sa facem o gimnastica usoara.

Camera in care dormim trebuie sa fie aerisita, cu o temperatura nu foarte ridicata, iar aerul sa fie usor umed. De asemnea, cu cat camera este mai intunecata, cu atat domim mai bine.

Chiar si lectura de seara este importanta. Inainte de culcare este indicat sa cititm carti usoare, placute, vesele, care sa nu excite creierul.

Alimentatia

O alimentatie echilibrata este o dieta care contine toate grupurile de alimente in proportii adecvate pentru a asigura aportul necesar de nutrienti esentiali organismului. Aceasta include consumul de proteine, carbohidrati, grasimi sanatoase, vitamine, minerale si fibre, in cantitati echilibrate. O alimentatie echilibrata ajuta la mentinerea sanatatii generale, controlul greutatii, prevenirea bolilor si asigurarea energiei necesare organismului pentru a functiona corect. Este recomandat sa se consume o varietate de alimente proaspete, neprajite si neindulcite pentru a asigura o alimentatie echilibrata.

Dezintoxicatia sau in termeni moderni ”Detox-ul”

Detoxul este un proces de eliminare a toxinelor din corpul uman, pentru a imbunatati sanatatea si starea generala de bine. Exista mai multe modalitati de a face detox, care includ schimbarea dietei, consumul de sucuri sau smoothie-uri detoxifiante, exercitiile fizice regulate, sauna, bai de plante, masaje detoxifiante si alte practici care ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in corp.

Exista si cure de detoxifiere care implica restrictionarea alimentelor procesate si bogate in grasimi, zahar si sare, si consumul exclusiv de alimente sanatoase, precum legume, fructe, cereale integrale si proteine slabe. Aceste cure pot dura de la cateva zile pana la cateva saptamani si au rolul de a curata organismul si de a restabili echilibrul natural al acestuia.

Detoxul poate avea numeroase beneficii pentru sanatate, precum imbunatatirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, imbunatatirea digestiei, scaderea in greutate, reducerea inflamatiei, imbunatatirea calitatii pielii si a parului, precum si reducerea riscului de boli cronice, precum diabetul, bolile de inima sau cancerul.

Este important insa sa discutati cu un specialist inainte de a incepe o cura de detoxifiere, pentru a va asigura ca aceasta este potrivita pentru dumneavoastra si ca o veti face in mod corect si sigur. De asemenea, este important sa stiti ca detoxul nu este un tratament miraculos si ca nu poate vindeca boli sau afectiuni grave. Este doar o modalitate de a sprijini organismul in eliminarea toxinelor acumulate si de a imbunatati starea generala de sanatate.